10 lucruri

Rezoluții 2017 !?

P

entru că vreau să-mi încep anul în forță, plină de speranță timpurie și drag față de viitorul acestui an, m-am gândit ca primul articol din 2017 să conțină ceea ce aș vrea să fie și sper să fie îndeplinite… rezoluțiile mele! Am citit atâtea articole zilele acestea cu ceea ce speră oamenii să aibă parte în acest nou început, că m-am gândit… „De ce să nu scriu și eu? De ce să nu-mi tipăresc pe hârtie virtuală dorințele pe anul acesta? Poate mă motivează și mă ambiționează să reușesc să le și îndeplinesc, căci sper să nu fiu la fel de leneșă precum anul trecut !

Deci, cam așa ar arăta rezoluțiile mele pe 2017 !

1.       Să fiu productivă în fiecare zi, indiferent sub ce formă!

Pentru că știu cum zilele trec mult prea repede când ai o ocupație, iar amintirile sunt pe măsură atunci când FACI ceva, nu când stai degeaba, m-am gândit ca în fiecare zi să fac cel puțin un lucru productiv, care să mă facă ziua următoare să zic „nu am stat degeaba”. 2017 abia a început și nu vreau să regret nici măcar o zi din activitățile acestui an!

2.        Să fac mai multă mișcare

Sunt leneșă, recunosc. Dacă ar trebui să aleg între alergare la 7 seara și vizionarea unui film la 7 seara… aș alege să mă joc ceva sau să ies în oraș. Nu-mi place sportul, niciodată nu mi-a plăcut, dar anul acesta îmi propun, cu mult curaj, să fac mai multă mișcare, indiferent că e vorba de simple exerciții în fiecare seară sau sală sau plimbări mult mai lungi sau… ce am ocazia să fac. Nu numai că este sănătos, dar îmi dă și o stare de bine și îmi crește încrederea de sine (mai ales că acum cu sărbătorile am cam pus pe mine 2kg ceea ce nu este delooooooc ok!).

3.        Să-mi găsesc un nou hobby !

Chiar vreau să încerc lucruri noi, de care nu credeam că pot fi în stare! Încă nu m-am gândit ce, dar poate o să-mi dezvolt un nou hobby de-a lungul anului. Poate o să croșetez. Poate o să schiez, dacă tot sunt la munte. Sau poate o să încep mai pe bine cu fotografia, dacă tot am aparat bun. Încă nu știu, dar sunt curioasă să încerc!

 

      4.       Să citesc mai multe cărți în 2017

2016 mi-a adus unul din cele mai mari regrete: faptul că nu am apucat să citesc mai multe cărți care să mă facă să pierd nopți în șir. Să simt dorința de a cocheta cu personajele! Să simt pasiunea relațiilor! Să deslușesc misterul ce se naște în pagini! Am început deja o listă de 100 de cărți pe care vreau să le citesc. Mai mult decât atât, vreau să abordez teme de cărți pe care nu le-am mai încercat până acum, lucru pe care în mod normal îl ocoleam. Când vine vorba de cărți întotdeauna am rămas în zona mea de confort. Cu toate acestea, nu mă grăbesc, trebuie să recunosc.

      5.      Să nu mai procrastinez în neștire!

Sunt o leneșă înnăscută. Totodată sunt un om pus pe acțiune. Totodată aș alege o zi de relaxare totală în schimbul terminării unui proiect pentru facultate. CHIAR TREBUIE SĂ ÎNCETEZ SĂ MAI FAC ASTA dacă vreau să termin anul II cu zâmbetul pe buze! Cum am să fac asta? Ei bine, printr-un program, sau cel puțin o tentativă de program, stabilit  pe săptămâni. Pe ore, în funcție de cât de grea îmi este săptămâna. Am să mă mai gândesc la asta stând la o cană de cafea și un film!

 

     6.     Să-mi acord o parte din săptămână doar pentru mine

În ultimele luni am fost cam neglijentă la capitolul acesta. M-am concentrat întotdeauna pe ceilalți, decât pe mine. Dar anul acesta îmi propun să schimb asta. Să-mi anulez o ieșire în oraș seara pentru o baie fierbinte și un întreg ritual de înfrumusețare, fizică și psihică! Fie că e marțea, vinerea sau duminica, indiferent de zi, am să încerc să-mi creez o stare care să-mi redea încrederea de sine de mult amorțită!

      7.     Să călătoresc mai mult !

Una din cele mai prețioase dorințe ale mele de care sper cu tot sufletul să mă țin… este să călătoresc! Am obiceiul de a face planuri și de a le abandona de cele mai multe ori, în favoarea altora mai neimportante. Am renunțat chiar și la o excursie de un weekend doar sub pretextul că aveam parțial! CINE FACE ASTA?! Ei bine, eu! Până la urmă am ajuns la concluzia că nu notele te fac, ci experiența pe care o capeți în anii de facultate, indiferent că este vorba de o scurtă excursie în apropierea orașului. Am deviat puțin de la subiect, dar voiam să subliniez ideea cu notele.

ORICUM! Plănuiesc să vizitez cel puțin 10 orașe noi anul acesta, am spus cel puțin! Să sperăm că nu voi mai găsi pretexte cu carul!

     8.     Să încep un exercițiu fizic de care să mă țin tot anul!

M-am gândit la asta acum câteva zile. M-am gândit să încep o serie de exerciții pe care să le fac în fiecare zi, nu pentru a mă menține în formă, nu am cum să fac asta pentru că iubesc mâncarea de orice fel la orice oră! (aproximativ!). Dar, anul trecut spre exemplu, pe vară, începusem un program de abdomene, de la 15 pe seară, am ajuns la 200 pe seară FĂRĂ să mă opresc, era o performanță pentru mine pentru că învățasem să-mi controlez și respirația mai bine! Și am de gând să reiau acel obicei!

    9.      Să fiu mai încrezătoare fizic și psihic!

Un lucru de care eu nu sunt mândră este corpul meu. Ei bine, mereu am avut această problemă, stau prost cu încrederea de sine. Deși am persoane care mă iubesc, vreau să mă iubesc și eu pe mine, consider că este la fel sau poate mai important! Deci, ce am să fac? Am să mă uit în oglindă și am să încep să(-mi) accept complimente (ceea ce încă nu prea fac). La fel și cu încrederea psihică. Mulți dintre noi avem o încredere scăzută în propria persoană, poate am avut o perioadă în care credeam că nu suntem buni de nimic, că nu vom ajunge niciodată nimic. Că suntem inutili, că învățăm degeaba pentru că oricum tot cei cu pile și cei privilegiați vor reuși în viață (ultima parte fiind total adevărată în orice caz). Că nu reușim ce ne propunem.

Cu toții am trecut sau vom trece prin așa momente care ne vor doborî la pământ și ne vor face să ne plângem de milă. Am trecut prin asta. Dar nu voi mai trece. Nu sunt modestă, nu mă laud, dar sunt isteață tare și mă duce capul departe. Deci și prin urmare, trebuie să încercăm!

Încercarea ne face ca până la urmă să avem speranță. Speranța ne aduce motivație. Motivația ne îndeamnă să reușim. Reușita ne face să spunem : „Sunt chiar bun/ă la asta!” sau „Sunt o persoană isteață” și așa mai departe… pentru că ne este ușor-ușor, după muuuuulte încercări, încrederea de sine! Mie? Mi-a luat cam 2 ani de zile, deci… KEEP GOING!

     10.     Să mă pregătesc mai mult pentru facultate, să învăț mai mult!

Lucru pe care îl fac în general doar în apropierea sesiunii. AMI REA, AMI REA! Nu așa se face. Știi toată povestea cu „învață pe parcurs”? Ei bine, e adevărată! Chiar te sfătuiesc să încerci asta la o singură materie, să vezi cum este! Eu am încercat, dar am eșuat pentru că… procrastinare. Dar am să încerc, deși acum se apropie sesiunea, deci am să încerc din al doilea semestru încolo! Haha!

Acum vorbind la modul serios, chiar îmi doresc să învăț mai mult, să am satisfacția că ȘTIU lucruri, fapte, experimente! E atât, dar atât de interesant când dau peste o persoană care îmi povestește lucruri de care nu am mai auzit și pe care le învăț și eu la rândul meu! Așa că vreau să fiu și eu acea persoană… Acea persoană care să vină cu învățăturile și să aducă un „Aaaa” sau ”waaw” din gura oamenilor.

      11     Să mănânc echilibrat

”I am a messy eater!” Cam așa mă definesc. Mănând foarte anapoda! Dezorganizat! Lucruri care nu ar trebui să le macine stomacul meu! De aceea tare aș vrea să încerc ceea ce mama mă roagă de câțiva ani să fac „3 mese pe zi”. Deși îmi este foarte greu, deoarece eu mănânc o dată, maxim de două ori pe zi și mă satur de obicei doar din gustări, am să încerc. Pentru că nu pierd nimic (poate câștig, nu ceva bun, ci kg din păcate!)

Acum câțiva ani am ținut o mulțime de diete, m-am ambiționat să slăbesc foarte mult într-o perioadă scurtă, lucru pe care l-am și reușit, pentru că de la 69-70 de kg, am ajuns undeva la 53kg și și așa erau multe pentru înălțimea mea. Dar acum nu mai am acea ambiție, poate pentru că mi se pare că sunt ok acum, poate pentru că nu am mai primit toate reproșurile pe care le primeam atunci (motivația extrinsecă m-a adus la reușită). (Motivația poate fi de 2 feluri: extrinsecă și intrinsecă. Exemplu? Extrinsecă: criticile oamenilor m-au ajutat să reușesc să le arăt că sunt în stare. Intrinsecă: pentru a mă simți mai bine în propriul corp și a-mi reda încrederea de sine.)

 Probabil aș scrie încontinuu despre ceea ce îmi propun, dar, în loc să scriu 100 și să realizez 2, prefer să scriu câteva și să le realizez pe toate! E vreuna din acestea și prin planurile tale?

Share

Comments

comments

You may also like

Leave a Reply