Studenție

Nu știm ceva la psihologie? Ne legăm de fizica cuantică!

N

u este tocmai o revelație dacă aș începe postarea prin a vă spune că e sâmbătă, nu-i așa? Ei bine, tot o voi spune! E sâmbătă! Și de ce insist? Pentru că tocmai s-a terminat prima săptămână din noul an universitar, prima săptămână din anul II de facultate. Deși foarte scurtă, pentru că au fost două deschideri (pe facultate și pe universitate), dar și pentru că azi s-a zis că nu se fac ore în prima săptămână, iar a doua zi de dimineață ni s-a atras atenția că nu venim la cursuri. Deci, ce să mai înțelegem? M-am simțit… ei bine la fel de derutată precum bobocii din anul I !

Bun, deschiderea ca deschidere, dar cursurile? În acest semestru voi face câteva materii de care chiar sunt foarte entuziasmată și, sincer, mi-ar plăcea să se și respecte materia, înțelegi ce zic? Dacă am curs de patologie, vreau să aflu simptomele schizofreniei, nu să desenez grafice și să reiau materia de anul trecut de la altă materie. Și da, vei spune că „probabil se leagă” și nu zic că nu (discutabil), dar, având în vedere că am de reținut 760 de pagini, mă aștept să înțeleg materia și la curs, nu doar din cărți. Am scris puțin revoltată, mă scuzați, da, mă scuzați!

Apoi vine partea în care, după 26 de ani, s-a schimbat sediul facultății de Psihologie. Acum am ajuns să colindăm holurile Facultății de Medicină, 5 etaje în lung și în lat! Când pe orar vezi că ai cursuri consecutive în săli de 3,4 etaje distanță, parcă ți se face dor de micuța facultate de anul trecut, cel puțin mie chiar mi s-a făcut.

(Source: https://www.instagram.com/p/BF1AgIop7_n/ )

(Source: https://www.instagram.com/p/BF1AgIop7_n/ )

 Îmi aduc aminte că anul trecut ni s-a zis mai pe la început că „matematica este viață”, „Cu psihologia nu faci nimic”. Anul acesta ne-am reîntors la frazele domnilor profesori, prima fiind și titlul articolului meu: „Nu înțelegeți ceva din psihologie? Legați-vă de fizica cuantică”

Vezi tu, psihologia nu e tocmai o facultate ușoară, nu, nu! Nu înveți să citești lumea încă din anul I. Nu înveți să citești comportamente sau gesturi așa cum stereotipurile spun, cel puțin nu din facultate. Îți trebuie mulți ani să poți afirma că ești psiholog, dar, mai ales, că ceea ce ai învățat se poate ridica la standardele impuse de societate.

Acum aștept cu nerăbdare să îmi toc nervii și anul acesta la diferitele și încântătoarele materii noi pe care am să le fac!

Ne citim la următorul bucluc!

Share

Comments

comments

You may also like

Leave a Reply