Personalmente

Noi doi și un pahar de vin

N

oi doi și un pahar de vin. Poate alb, căci roșu este amețitor de amărui la suflet. Sau poate plăcerea mea nevinovată, și anume rose. Totuși, ce mai contează ce fel de vin este? Tot ce vreau este să mă simt amețită în brațele lui, în ale nimănui altcuiva. Paharul de vin era o scuză, ce-i drept, o scuză romantică de a ne povesti din nou și din nou trecutul, de a ne ameți de plăcerile prezente și de a ne urmări cum buzele tremurânde șoptesc speranțe de viitor. Am bea un pahar, poate, la al doilea nu am mai fi noi cei care să-l tornăm, ci dragul de a continua momentul.

Aș putea spune cu obrajii ușor rozalii că scopul meu ar fi să-l fac să-mi povestească tot ce sufletu-mi n-a mai ascultat până acum, tot ce inima nu a apucat să tresară la auzul vocii sale și tot ce mintea nu a reușit să absoarbă din cuvintele sale. Dar aș minții pe jumătate, nu sunt o sfântă. Asta, și faptul că el, mai special de felul lui, are o fire mai amuzantă atunci când sufletu-i inundat de oleacă de alcool.

Noi doi și un pahar de vin semnifică mai mult decât o stare fizică și psihică de amețeală, amuzament, povestiri, trăiri și o sticlă de vin. Semnifică încrederea în faptul că, odată ce realizezi că nu te mai simți comod să bei ceva de-al sufletului cu orice persoană, ci doar cu persoanele „tale”, cu acel suflet drag poți oricând să atentezi la o șuetă de-un strop amărui pentru suflet.

Pentru că odată ce ajungi într-un moment în care te simți comod doar cu câțiva sau anumiți oameni să bei un pahar de vin, realizezi că ai început să devii mai selectiv la persoane – ceea ce îți garantez că este absolutamente necesar în zilele noastre.

Am băut vin și cu alți oameni înainte de el, dar până acum nu am realizat de fapt ce gust are cu adevărat, cum să-l bei și cum să reziști la final, când înainte toți ceilalți erau fiecare pentru el, egoismul în plină floare, abstractizăm ideea de „cucerire de o noapte” – nu. Acum știu într-adevăr cum este să guști siropul și să-ți treacă fiori prin vene de fericire. Să-ți spui „E doar un pahar de vin, în alte circumstanțe l-aș refuza, nu sunt o consumatoare prea înstărită – dar cu el e altceva”.

Sper ca și tu să ai sau să te lovești în viață cât mai curând de persoana cu care vinul devine mult mai interesant atunci când îl torni în pahar.

Share

Comments

comments

You may also like

1 Comment

  • T.D

    Pana si modul in care bei un pahar de vin il faci sa para inocent si dragalas… Felicitari pentru articol!

    June 26, 2017 at 11:13 AM Reply
  • Leave a Reply