3am

Moralmente… gri!

M

oralmente… gri! M-am decolorat de absolut tot de când nu am mai citit o carte bună! Mi-a amuțit imaginația, mi-a înghețat sertarul cu „Îndrăgostită de personajul X”! Mă acaparează un sentiment maxim de vinovăție când mă gândesc că mi-am pierdut stilul preferat de cărți. Nu mai știu ce vreau să citesc, dar oare am și timp? Ficțiune? Nu mai știu! Mi s-a plafonat mintea din lipsa unor cuvinte înșirate pe copaci goi, amintiți de vânt în rafturi-sicrie.

Lăsând atâtea metafore la o parte, chiar îmi este dor să citesc ceva care să mă facă să-mi pierd somnul la 2 dimineața. Aparent, am pierdut timpul degeaba, căci toamna aproape a trecut și eu nu am reușit să termin o carte la un bax de ciocolată caldă și frișcă cu scorțișoară (Obsesie eternă!). Cred că dacă nu-mi voi redescoperi plăcerea de a-mi prelinge degetele pe pagini abia tipărite, neatinse nici de soare nici de vânt – o să plâng.

Am făcut o rimă!

Recunosc, este în întregime vina mea. Folosesc „facultatea” drept scuză pentru absolut tot ceea ce nu fac. Nu e ca și cum nu pot să-mi rup zilnic din rutina obișnuită o jumătate de oră sau o oră pentru o lectură plăcută, dar… încă mă întreb: ce Dumnezeu îmi mai place să citesc?

rainydayscoffeeandbooks.tumblr

rainydayscoffeeandbooks.tumblr

Zilele acestea simt un stres constant – am slăbit, fizic și psihic – și cred că mini-vacanța de săptămâna viitoare îmi va prinde mai mult decât bine pentru a-mi reface nivelul de energie și a-mi restabili echilibrul psihic… și cred că știu și cum, dar cred că ți-ai dat și tu seama, căci doar nu-i o ditai ghicitoarea.

Dar, întrebarea mea pentru sine-mi este: oare ce scuză voi mai băga în cazul în care nu voi apuca din nou să citesc după bunu-mi plac?

Share

Comments

comments

You may also like

Leave a Reply