Beauty & Health

Mi-aș dat sănătatea pentru modă? #pestradăprinSibiu

A

zi am început, oficial, prima săptămână de cursuri. Și cum nu se putea altfel, primul curs a fost și de Psihologie Socială, unul din cursurile mele preferate! Am fost și mai încântată atunci când am descoperit că ceea ce aveam să studiez se poate strâns lega de relația mea cu blogul, de comunicarea blog/student – cititori deci cred că asta mă va ajuta foarte mult și aici.

DAR nu despre asta voiam să vorbim acum! Cum am o pauză de două ore înainte de următorul curs, m-am gândit să fac o vizită cafenelei mele preferate, nu doar pentru minunata cafea, dar și pentru că e pur și simplu genul de loc în care mi-aș petrece zile întregi (plus că am wifi pentru laptop). În timpul petrecut pe drum spre respectiva cafenea, mă gândeam (urmărind lumea din jur și făcând o comparație cu mine) dacă aș da vreodată sănătatea pentru modă.

În Sibiu la momentul actual zilele acestea sunt între – grade și maxim 13. Frig. Al naiba. Adică eu îmi folosesc geaca de iarnă ( în combinație cu blugi rupți, botine și o cămașă în carouri ) dar nu asta e ideea. Ideea este că văd multe persoane care își sacrifică într-o oarecare măsură sănătatea pe acest frig pentru a arăta bine. Poate pentru că vor să arate lumii că sunt disponibile (am să mă refer strict la fete) sau poate au o rezistență mai mare ca a mea la frig, dar, totuși, văd cum tremură, efectiv, pe stradă într-o geacă subțirică și un maiou pe sub. Și colanți. Nu judec lumea cum se îmbracă, nu mă înțelegeți greșit, dar răspunde-mi la asta: ți-ai da plăcerea de a arăta bine în haine subțiri pe o săptămână de răceală?

derivings9

Eu nu, sinceră să fiu. Și vă sfătuiesc și pe voi să nu faceți asta. Nu doar pentru a vă proteja de răceli, ci și pentru că, în această perioadă, este mult mai adorabil (contrar opiniilor multor persoane) să fi bine îmbrăcat și cu stil, decât dezbrăcat când alții au 14 haine pe ei, vorba vine.

Prefer, de o mie de ori, să-mi fie bine, cald, decât să mă preocupe opinia celorlalți de cum sunt îmbrăcată. Multe persoane (mai ales fete) nu înțeleg faptul că frumosul, stilul, nu vine din numărul cât mai mic de haine, ci din combinarea materialelor, texturilor, dar, mai ales respectarea sezonului în care suntem. Respectarea de sine. Nu crezi că este mai ok să ai grijă de tine decât să ai grijă de opinia celorlalți despre tine? Pentru că a doua parte se rezolvă și prin mentalitatea pe care o ai.

Atât am vrut să scot în evidență, faptul că nu trebuie să vă folosiți corpul pentru un compliment în acest frigurrrrrrrros sezon!

Share

Comments

comments

You may also like

Leave a Reply