3am

i m p e r f e c t

I

mperfect. Absolut rușinați de nimic și de toate. Mințim de frică, de tristețe, de drag, din iubire. Ne mințim pe noi înșine destul de mișelește pentru a ne conforma situației, pentru a trece peste, pentru a ne reîntoarce în zona noastră de confort. Imperfect de minunați suntem și când plângem din erorile vieții, din decizii regretate la 5 dimineața, din gânduri adunate de peste hotare.

Suntem o paletă de culori ce încă nu și-a găsit locul în propria-i pictură, așa că răscolește picturile altora. Trecem prin ele fără a citi nuanțele printre rânduri, interpretăm iubirea acolo unde nu e, interpretăm absența ca prezență și cuvintele non-culoare ca un roșu aprins, înflăcărat de ochi dulci. Distrugem picturi prin imperfecțiunea noastră, în timp ce noi ne căutăm fericirea.

Legile noastre ne scuză comportamentele defect de fericite. Ce mai suntem? O minte abstractă ce trăiește prin privirea altora, prin sărutul persoanei pe care o căutăm o viață întreagă, prin mirosul ploii și frigul zilelor negre. Dacă am știi să trecem peste ele, cum am mai fi noi astfel imperfect de perfecți?

Ce ziceam că am căuta? Fericire. Ce fericire? Cea pe care o atingem atunci când nimic rău nu se întâmplă, ceea ce-i cam plictisitor, nu crezi? Opusul iubirii? Nu e ura, ci indiferența. Haos vs ordine? Mai degrabă o complementaritate, nu o împotrivire abstractă. Cam ca noi. Nature vs Nurture? Genetic vs învățat? Ce nu știm noi este că imperfecta complementaritate ne definește. Binele și răul nu sunt opuse, sunt o entitate complementară acolo undeva unde nu am ajuns încă noi cu acceptarea.

Azi sunt abstractă, ce-i drept. Dar cum altcumva să fiu într-o zi perfectă de septembrie, unde ploaia îmi lovește timpanul cu picături surde dincolo de ferestre? Unde mirosul de cafea cu scorțișoară îmi inundă casa, corpul? Unde cărțile-mi zac deschise la pagini vii, printre pulovere amintite de toamna trecută, iar eu le ascult pe toate și le consider fericirea mea azi.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=K9HO23XjfZc” width=”840″ height=”480″]

Share

Comments

comments

You may also like

Leave a Reply