Personalmente

De ce nu-mi monetizez blogul?

C

ea mai comună întrebare pe care o primesc atunci când oamenii află că am blog (mai ales cu domeniu) este „câștigi ceva de pe urma lui?”. Primesc foarte multe întrebări în legătură și cu sponsorizări și întrebări cu privire la reclame google, altele cu referire la vizualizări sau mai ales distribuiri și cum îmi fac reclamă blogului. Așa că am să răspund pe rând la întrebări și la final, aștept opinia voastră și mai ales, voi avea o rugăminte!

Cu ce să încep? De ce nu monetizez blogul?

Inițial, am pornit la drum cu gândul că voi scrie odată pe săptămână și voi scrie ca hobby. Cu siguranță nu avea să devină atunci când am pornit ceva mai mult decât o ieșire din rutină, o activitate calmantă și plăcută. Ador să scriu, dar nu mereu am timp sau inspirație, iar monetizarea presupune în primul rând să am vizualizări/vizitatori destul de mulți pentru a scoate ceva cât de cât.

În al doilea rând, nu știu de unde aș putea începe! În afară de google analytics și reclame, la care m-am informat puțin, nu cred că știu de unde ar trebui să încep.

„Nu poți fi sponsorizată?”

Cum spunem, pentru a face acest lucru, îmi trebuie un număr mai mare decât îl am eu acum de vizitatori, ceea ce presupune să scriu de minim 2, 3 ori pe săptămână și să fac articole nu doar random ci și atrăgătoare pentru mai multe categorii de persoane. Eu scriu pentru persoanele cu gândire asemănătoare cu a mea, nu generalizez foarte mult, decât dacă se interpretează sau povestesc întâmplări din viața mea, ceea ce nu știu cât de citibil… este? Pe deasupra, asta ar însemna să-mi fac foarte multă reclamă, pagină facebook, etc etc.

În altă ordine de idei, nici nu știu să obțin așa numitele sponsorizări. Până acum am făcut doar ceea ce-mi place: să scriu!

Cum îmi fac reclamă la blog în afară de pagina personală de facebook?

Păi… nu prea fac! Singurele site-uri în care promovez noile articole sunt pe pagina personală de facebook, pe instagram, Google+ și Pinterest dar acolo e ca și cum nu ar fi. Nu prea am timp să mă ocup și de pagina de facebook, chiar nu am deși iar aș încerca dar nu știu unde aș ajunge. Ca life-blogger/personal blogger român nu știu unde pot ajunge dacă nu fac recenzii sau nu scriu despre modă/machiaj, așa cum am mai tot văzut. Fiindcă nu mi-am găsit un stil de scris atractiv pentru cititori, ci scriu ceea ce consider eu, probabil reprezintă un dezavantaj atunci când distribui sau oamenii îmi citesc titlurile articolelor.

De ce nu mă implic mai mult dacă tot îmi doresc??

Aici cred că mă veți considera o leneșă. Mi-ar plăcea să mă implic, să știu că scriu cu alt scop decât cel de drag și deși de blog mă țin, mă ambiționez, partea de analytics mă depășește puțin. Sunt ca un copil care e fericit că a primit o paletă de tenis de masă, dar se joacă singur cu mingea, nu pe o masă.

Într-adevăr, aș putea să mă informez, să mă implic mai mult pentru a-mi pune o bază, dar nu am timp ȘI de asta, credeți-mă.

……………..

În altă ordine de idei, are cineva bună-voința să-mi dea o pornire dacă se află în domeniu? Aș aprecia puțin ajutor!

Până atunci, ne citim peste câteva zile!

P.S: Am terminat acest articol la cursul de la 8 dimineața, încercând să nu tastez repede și să nu agresez tastatura, apreciați! (Glumeam la partea cu apreciați)

Share

Comments

comments

You may also like

1 Comment

  • Admiratorsecret

    Ar trebui sa incerci, adica presupun ca platesti ca sa-ti mentii domeniul, de ce sa nu si scoti ceva de pe urma lui?
    Go ahead and try!

    April 25, 2017 at 1:31 PM Reply
  • Leave a Reply