Beauty & Health

De ce aș face o seară de vin pe săptămână?

E

u nu sunt tocmai o consumatoare de vin, mă amețește repede, mă ia uneori de cap și nu pot bea decât la ocazii speciale sau tradiționalul vin fiert în unele seri de iarnă.

Dar, cu toate acestea, aș face sinceră să fiu o seară de vin pe săptămână împreună cu iubitul meu. O seară atât de liniștită, încât aș vrea să fie întreruptă doar de valurile vinului în interiorul paharului de sticlă, înalt, grandios, îmbătător la propriu și la figurat. Atât de caldă… încât probabil aș simți lumânările parfumate încingându-mi direct pielea pe un fundal negru, noros, aburind. Atât de pașnic trecută prin timp, încât tot ce ar rămâne în istorie ar fi canapeaua uzată sub noi, paharele murdare de ruj și buze iubărețe și mai ales… întrebarea că poate în dimineața următoare ne-am trezi cu o durere surdă de cap.

Nu glumesc! Poate te întrebi de ce nu facem o seară de limonadă, bere, suc, apă, wiskey, vodka sau orice altceva. Sau poate te întrebi de ce o seară pe săptămână. Cred că într-o relație e tocmai perfect să ai „O seară de…”, nu crezi? Știi tu, o seară de pizza, o seară de filme, o seară de jocuri… de ce nu o seară de vin? De fapt, știi ce? Nu cred, ci știu că este perfect!

Nu mă înțelegeți greșit, apropo. Poate nu o sticlă de vin, un pahar înalt ajunge. Totul ține de moment. De intimitate. De dragoste. De privirile timide din spatele paharului sau de râsul prostesc, dubios, idiotic, de după. Să mai enumăr și beneficiile unui vin bun pentru sănătatea fizică și psihică? (Evident, grijă la cantiate, aloo!). Nu numai că poate duce la conversații din cele mai stupide, la cele mai profunde, dar acel pahar de vin, simbolic vorbind, este o punte de legătură. Reprezintă momentul în care te lași acaparat de un amalgam de sentimente, emoții, simțurile-ți sunt ușor palpabil de liniștite și surde. Devii năzdrăvan în expresii și în minte. Nu că este tentant?

Bea un pahar de vin cu iubirea ta, profită de fiecare clipă cu acea persoană, iubește, sărută, povestește, mănâncă și apoi, iubește iară.

Farmecul nu stă în vin, ci în ce urmează după.

Share

Comments

comments

You may also like

Leave a Reply