Beauty & Health, Personalmente

Cum mi s-a schimbat alimentația de când sunt într-o relație.

A

fi într-o relație presupune în primul rând a iubi și a se simți iubit. Apoi urmează acceptarea, înțelegerea, răbdarea și, la un punct, schimbarea. Iar această schimbare ne afectează foarte mult în viața de zi cu zi nu numai în relație, dar și în afara ei, prin urmare depinde de noi dacă o facem să fie pozitivă sau negativă.

Azi vreau să vorbesc despre cum relația mea mi-a schimbat modul de alimentație. Nu mult, ce-i drept, în 9 luni am mâncat foarte multe lucruri pe care nu le voiam prea mult în corpul meu, unele necesare, altele chiar deloc.

În primul rând, într-o relație trebuie să înveți să te adaptezi la stilul celui de lângă tine. Dacă el/ea nu suportă o anumită mâncare, nu i-o băga pe gât. Comunicarea are rolul ei important și aici, evident! Nu trebuie nici să te schimbi după persoana iubită în totalitate, lucru pe care nu mulți îl înțeleg, iar apoi derivă de aici fraza bine-cunscută „Nu erai așa” (Evident, nu mă refer numai la mâncare). În al doilea rând, cel mai important lucru este să găsiți meniurile, mâncărurile, băuturile – adică preferințele voastre alimentare și să le combinați, astfel încât să fie o armonie pentru amândoi, fără să fie nevoie să renunțați la cele preferate.

Să trecem la mine!

Eu aveam obiceiul să mănânc foarte rar ciorbe sau supe, iar acest lucru s-a schimbat, pentru că acum mănânc cam de 2-3 ori maxim pe săptămână datorită lui. Acesta e un lucru sănătos! În schimb, faptul că am început să mănânc chipsuri, mai ales Pringles, nu! Dar nu mă pot abține!

Alte alimente pe care le-am adăugat?

[su_list icon=”icon: gittip”]

  • Guacamole
  • BORȘ
  • Preparate chinezești făcute în casă
  • Sandvișuri sau alte preparate cu pâine, în condițiile în care eu renunțasem la pâine pentru ceva ani.
  • Tortilla lipie
  • Avocado
  • Pomelo
  • Sosuri, de toate felurile
  • Fast-food (nu chiar orice)
  • etc… nu mai îmi vin în minte.

[/su_list]

   CONTRA? Mănânc mai mult, prin urmare m-am și îngrășat puțin. Aparent am băut mai puțină apă ca înainte, pare prostesc că zic asta, dar uit să beau. Înlocuiesc de multe ori o masă sănătoasă cu ceva de ronțăit

Ah, să nu mai spun că gătesc mai des dacă stau la el! Pot face orice, ultima oară am gătit ciorbă de pui cu borș! Dar mă bucur și pe partea lui, pentru că s-a obișnuit să mănânce mai mult și mai bine ca înainte. Cred că am început ușor ușor să-l fac să vrea ceva și la micul-dejun!

În altă ordine de idei, fie că mâncăm acasă, fie că mâncăm în oraș (mai la început de lună când avem bani haha), important este că ne-am adaptat unul la celălalt și din punct de vedere al alimentației, singura chestie este că nu mâncăm micul-dejun cum ar trebui, dar remediem noi și asta ♡

Share

Comments

comments

You may also like

Leave a Reply