Lifestyle

Ce cadouri putem lua în febra lui Decembrie, oare?

C

răciunul e la doi pași distanți, dragilor! Toată lumea știe cât de ocupată, cât de minunată, dar și cât de enervantă este această perioadă; perioadă plină de căutări, de iubire, de stres, de relaxare – o întreagă paletă de emoții și sentimente pe care le știm, le simțim și le emanăm. Febra lui Decembrie – îmi place mie să-i spun, căci nu văd altă denumire mai potrivită!

Nu am mai scris de ceva timp pe blog, am tot fost plecată acasă la părinții mei, ori am ieșit din oraș, ori parțiale, teste și așa mai departe – cum spuneam, groaznic. Dar în ultimele zile am privit oarecum înapoi, am mers toți pașii pe care i-am parcurs în ultimele două luni și am realizat că… ei bine, că privesc altfel acest Crăciun. Nu, nu pentru că am o relație minunată sau pentru că am învățat să nu mai fiu chiar așa stresată precum eram anul trecut… ci pur și simplu am crescut. Da, pare o tâmpenie, toată lumea înaintează în vârstă.

Dar nu toată lumea crește.

Nu toată lumea se maturizează.

Și îți spun asta cu fapte dovedite, psihologie-style.

Fiecare dintre noi are unele evenimente pe care le percepe altfel – evenimente destinate într-un fel sau altul să ne accelereze maturizarea, iar aici vorbesc poate de o relație îndelungată care tocmai s-a încheiat (sau invers, care a trecut la următorul nivel), un deces în familie, o situație foarte stresantă care s-a terminat, și așa mai departe. Pentru mine nu a fost nimic din toate acestea. Ci acest prim-Crăciun, în care am simțit ce înseamnă cu adevărat alergatul după cadouri, planificarea timpului, înțelegerea perspectivelor tuturor prietenilor (sau cel puțin încercarea) și mai ales, satisfacția celui de-al doilea Crăciun cu M. ❤

Cum probabil și voi vă gândiți „Ce Doamne iartă-mă să mai cumpăr și anul acesta!?”, mă gândeam să vă dau câteva idei, în speranța că poate vă veți inspira și vă va ajuta! ÎN MOD SPECIAL DACĂ aveți copii, eu personal (fără să zic să luați sau vă recomand ceva, e pur și simplu opinia mea) nu sunt de acord cu chestii tehnologice și complicate de Crăciun, mai ales pentru cei mici. Nu-i lua unui puști de 8 ani iPhone, totuși, lasă-l să știe și el la ce să-l folosească, nu doar selfie-uri și ținut ca „șmecherul” în fața colegilor. Nu-l îngrămădi cu… chestia aia de stai pe ea și te scutește de a mai merge – chestia aia mi se pare că îi va face pe oameni sedentari.

Totodată, a se înțelege faptul că nu este greșit să îi iei jocuri! Oameni buni – în ziua de azi se preferă o tabletă în locul unor jocuri chiar productive pentru mintea copiilor din ziua de azi? Pe bune?! Doar pentru că copilul vecinului are? Mentalitatea de turmă întră în acțiune? Ei se nasc mai dezvoltați ca noi, în alte vremuri! I-ai jocuri nu doar educative, lasă-l să-și dezvolte capacitățile de procesare, atât prin acestea, cât și prin jocuri în viața reală.

Pentru adulți?: e important nu să știm neapărat de ceea ce au nevoie acum, în acest moment, ci de ceea ce poate au vrut întotdeauna. Dacă prietenul tău și-a dorit întotdeauna o mașină cu telecomandă, chiar dacă are 30 de ani și ți se pare pueril sau fără sens, fă-i cadou una. Când e vorba de Crăciun, deja nu mai vorbim de ceea ce este copilăresc sau nu, căci măcar în această perioadă suntem absolut liberă să luăm ce vrem, ce putem, ce ne dorim sau ce își doresc.

Noi momentan încă suntem la stadiul de căutare de cadouri de Crăciun, dar și stadiul împodobirii bradului ❤. Anul acesta este primul an în care eu și M. ne-am luat la Sibiu brad, și nu doar acasă când mergeam. Inițial, umblam și căutam să luăm un brad alb artificial, mic. Apoi am zis, bine, luăm brad natural, dar micuț, cam de 1m. Apoi, în timp ce priveam toți acei minunați brazi (deși știu și sunt conștientă de capitolul „Păduri” în perioada iernii), ne-am decis la unul mai mare decât noi înșine!

 

Share

Comments

comments

You may also like

Leave a Reply