Beauty & Health

Ce alimente nu ar trebui să-ți lipsească iarna aceasta?

I

arna este o adevărată provocare pentru fiecare dintre noi în ceea ce privește alimentația. Nu numai că perioada sărbătorilor este un ansamblu de mâncăruri grele pentru stomac, dar ne pot aduce nu doar câteva kilograme în plus, ci și o imunitate scăzută, stări de oboseală, lipsă de diverse vitamine sau deshidratarea corpului, a pielii. Putem, totuși, cu puțină grijă, să aducem un minim de echilibru în această perioadă, benefic organismului nostru. Dacă tot mâncăm și din sărmăluțe, răcituri/piftii sau toate acele prăjituri pregătite de rude și prieteni – am putea noi, pe de altă parte, să adăugăm câteva ingrediente care ne-ar feri de stările de oboseală, kg și lipsa de vitaminte.

Eu, personal, sunt o iubitoare de mâncare. Nu pot sta la masă fără să gust din toate, fără un desert sau fără să încerc tot ceea ce este pe un platou. Totuși, încerc să învăț nu doar să echilibrez poftele sezonului, ci și să integrez puțin câte puțin necesarul pentru o alimentație cât de cât sănătoasă în perioada sărbătorilor, prin adăugarea anumitor alimente. Acum, nu spun să le adaugi pe toate sau să mănânci zilnic din toate. Eu, spre exemplu, aproape zilnic folosesc scorțișoară și am în permanență citrice în casă. În slide-urile de mai jos vei găsi câteva din recomandările medicilor nutriționiști (din cercetări pe care le-am făcut eu pentru mine personal, cât și recomandările nutriționistului la care am fost acum câteva săptămâni).

[huge_it_portfolio id=”2″]

Pofta de mâncare este imensă în perioada asta. Dar ca să te ajut puțin, poftele durează în general în jur de 10 minute. Dacă faci orice altceva în acele 10 minute și dacă bei apă multă, poți scăpa de tentația de a adăuga încă 3 sărmăluțe în farfurie.

Care sunt alimentele tale nelipsite pe timpul iernii? Ai încerca să le introduci pe acestea în alimentația ta?

Share

Comments

comments

You may also like

1 Comment

  • 07 handyman

    mhm… mandarinele.

    January 26, 2018 at 2:10 PM Reply
  • Leave a Reply