Lifestyle

Activități destresante din ultima vreme…?

Ca persoană cu psihicul sănătos, în funcție de perioada în care mă aflu, fie ea de timp, fie din viață, trebuie să-mi găsesc activități care să-mi reducă nivelul anxietății, nivelul de stres general, generat fie de facultate, fie de probleme care se ivesc din cauza deciziilor luate în ultimul timp. Azi țin să vă vorbesc despre câteva din activitățile mele destresante, de care sper să mă țin și în sesiune, pentru că nu doar că sunt sănătoase, dar mă mențin și pe un drum benefic din punct de vedere psihic!

#Ne-am dat pe sport!

Zilele acestea m-am apucat de bicicletă! Nu doar că mi-am îndeplinit un LIFE GOAL, o rezoluție pe care voiam să o îndeplinesc anul acesta, dar s-a îndeplinit și un COUPLE GOAL, alături de Marius. Așa că acum, fie după micul-dejun, fie după-amiaza sau seara după cursuri, ieșim la o plimbare de câțiva km cu bicicleta prin parc. Am observat că după ce mănânc, nu mai am senzația de plină în stomac, mă simt mult mai obosită seara și adorm mai bine, dar și pur și simplu mă simt mai bine! (Deși mă aleargă Marius de încep să am febră musculară la picioare, dar e în regulă, susțin demersul!)

#O masă gătită (mic-dejun sau cină)

Îmi place enorm să încerc rețete noi, indiferent de gradul de dificultate, singurul impediment fiind că nu am toate ustensilele de bucătărie la Sibiu și nu se merită deocamdată să le car de-acasă aici.

Micul-dejun recomandat și pe care l-am avut și astăzi de exemplu?  Pâine feliată neagră, cu seminte, în care facem o adâncitură cât să putem pune un ou crud. Între timp, încălzim cuptorul la 180 de grade. Condimentăm oul cu puțină sare, piper, boia de ardei iute/dulce și bucățele rase de cașcaval peste toată felia de pâine/ou. Ungem cu puțin ulei tava și punem feliile de pâine cu ou la cuptor pentru 15 minute aproximativ, depinde cât de tare sau moale vreți să fie. Alături de o cafea și o salată de roșii, castraveți, ceapă, merge minunat! Consider că este o alternativă mai sănătoasă decât prăjite. Am să fac update la articol când voi mai face zilele acestea pentru o poză, două!

Ideea este că gătitul este destresant, te ține ocupat, mai ales dacă încerci o rețetă nouă, chiar și de clătite (cea cu 2 banane și 2 ouă spre exemplu), pentru că nu numai se lasă cu mâncare, dar o poți face și după placul tău! Așa că ce mai stai? Indiferent că ești varză la gătit, încearcă ceva nou, te va bine-dispune!

Asta dacă nu dai foc bucătăriei.

#Călătorește!

Știu că e tipic, plictisitor să tot repet, dar, mai ales voi studenții, profitați de trenurile gratuite că cine știe cât mai durează și mergeți unde vedeți cu ochii! Noi până acum am profitat și am mers la Timișoara, Alba Iulia, Constanța, Brașov, Brăila, Cluj și tot urmează!

Și chiar și fără tren gratuit, chiar și un weekend pe care îl ai liber, știu că vrei să te odihnești poate de la muncă sau de la prea mult stres, dar crede-mă că te va pune pe picioare toată alergătura de a merge pur și simplu undeva.

#Muzică LIVE!

Dacă ai ocazia, mergi la pub-uri care au muzică live sau la diferite festivaluri sau concerte locale. Muzica are un efect pozitiv asupra stării de stres în general și poate așa îți descoperi și melodii noi preferate sau artiști interesanți! Cântă, exprimă-ți părerea, dansează, dezlănțuie-te, nu-ți păsa de lumea din jur, ci doar de tine și de cei care sunt alături de tine!

#Cafeneaua ta!

Eu una ador să-mi petrec timpul în cafenelele mele preferate, bine, nu am multe, am două, maxim 3. Ador să beau o cafea sau un fresh sau o limonadă sau un smoothie, orice, și să stau pe laptop să-mi fac proiecte sau să citesc sau să scriu pe blog următorul articol.

Acel sunet pe care-l scoate aparatul de cafea sau muzica de pe fundal sunt relaxante pentru mintea umană și pot constitui un exercițiu minunat pentru persoanele cu anxietate socială. Dacă nu-ți place să stai în preajma multor persoane, începe prin a-ți petrece timpul în cafenele mai micuțe: oamenii sunt trecători, mirosul este îmbătător și poate poți cunoaște oameni pe placul tău.

Nu doar că te va ajuta să fii mai relaxat în public, dar vei învăța multe lucruri stând în astfel de locuri plăcute. Vei începe conversații cu oameni de la care nu te aștepți, vei bea băuturi absolut plăcute pentru papilele tale gustative și vei avea un sentiment de împlinire, ai să vezi.

Dacă vei trece prin Sibiu, îți recomand 2 locuri pe care eu le ador și pe care le recomand nu doar pentru băuturile geniale, ci și pentru personalul amabil, amuzant, întotdeauna dornic să-ți ofere tot ce au ei mai bun!

  • HUG THE MUG – Sunt clientă fidelă cafelei de aici, dar și pentru fresh-ul de portocale care îmi încântă viața de fiecare dată când îl beau. Personalul este foarte deschis și amabil și dacă nu te poți decide ce să bei, îți pot recomanda ei sau poți să faci diferite mix-uri care ți se par ție interesante! E un MUST atunci când vi în Sibiu, garantez!
  • THE REFRESH – L-am descoperit mai târziu, dar m-am îndrăgostit de meniul lor! Au combinații de ingrediente la fresh-uri la care nu te aștepți și de care te vei îndrăgosti numai când le vei vedea! La fel și iaurturile cu diferite toping-uri, kinder felie de lapte sau kit kat sau mai știu eu ce?! Sau ciocolata caldă cremoasă, vai Doamne că este minunată! Și acest loc este un MUST atunci când vi în Sibiu, nu vei regreta nimic!

 Tu ce activități destresante ai?

PS: Acum vă puteți înscrie pe blog cu adresa de e-mail pentru a primi un NEWSLETTER atunci când se întâmplă ceva pe blog! În bara din dreapta voastră, sus de tot puteți găsi SUBSCRIBE-ul!

Share

Comments

comments

You may also like

1 Comment

  • Mell

    Uh, ce plăcut e să bei un ceai și să îți petreci timpul liber citind blog-ul tău. Îl citesc așa de când l-ai început, îl ador! Dar.. Nu știu dacă îl ador la fel de mult precum rețeta recomandată de tine în articol. Am făcut-o chiar acum…10 minute! Am făcut o poză special pentru acest comentariu dar se pare că nu o pot posta. Voiam doar să îți mulțumesc pentru blog-ul tău, pentru inspirație și rețetă! 🙌 o zi frumoasă îți doresc, pupici ❤

    June 4, 2017 at 11:12 AM Reply
  • Leave a Reply