Journal, SuperBlog!

Mulțumește-ți sufletul prin alegerea sunetului potrivit

D

e mică am avut o anumită sensibilitate pentru muzică, în mod special pentru sunetele pianului. Prima mea mare interacțiune, dacă îi pot spune așa, a avut loc în clasa a V-a, când liceul meu a organizat un marș de-a lungul bulevardului principal, iar noi, elevii, pregătindu-ne cu drag și entuziasm timp de mai bine de o lună, am cântat la diferite instrumente muzicale precum tobe de fanfară, chitări, flaut, alții din voce, iar o echipă de fete ne asista dansând. Pot spune că am avut nu doar cinci minute de glorie, ci o întreagă oră de glorie în care am parcurs cu mândrie bătând din tobe de-a lungul șirului de oameni ce ni se alăturaseră. A fost una din cele mai frumoase experiențe din copilărie, trebuie să recunosc. Tot în acea perioadă, am început să descopăr că muzica nu se rezumă doar la voce + instrument muzical. Am început să ascult din ce în ce mai multe simfonii, să descopăr cu încântare marii clasici ai timpului, lucru ce m-a marcat și a trezit în mine dorința de a… cânta ca nebuna prin casă.

Apoi am crescut, ușor-ușor. Am prins și mai mare drag și pasiune de muzică, astfel că în liceu am avut o mică probă pentru a intra într-o trupă de artiști locali din orașul meu natal. Am cântat, am fost aplaudată și apreciată; pe scurt? Am fost fericită. De acolo, am învățat câtă muncă stă în spatele chiar și unui mic concert în fața câtorva persoane. De acolo am învățat și detalii tehnice, am învățat ce înseamnă munca de echipă, ce înseamnă să accepți critic ceea ce ți se reproșează și, cel mai important, să apreciez pe cât de mult se poate eleganța sunetelor.

Vorbeam de detaliile tehnice? Ei bine, în acea perioadă ne-ar fi prins de minune un sistem de boxe Edifier de calitate. Nu neapărat pentru repetiții, ci pentru acele zile în care voiam pur și simplu să ascultăm artiștii de pe marile scene ale lumii, să cântăm alături de ei din sala noastră de repetiții. Doar de dragul de a asculta muzică bună, de a ne inspira, de a trăi alături de ei prin ceea ce transmit cu muzica lor.

Acest sistem de care vă vorbesc are un design compatibil nu doar cu, spre exemplu, mica noastră sală de repetiții, ci puteți găsi ceea ce căutați pentru living-ul vostru mai ușor decât ați crede. Sufletul tău, precum și sufletele vecinilor, familiei, prietenilor tăi, se va și se vor bucura de claritatea cu care este transmis fiecare sunet, de un bass puternic, pătrunzător, dar și de super utila conectivitate prin bluetooth. Și pentru că sistemul permite o conectivitate cu aproape orice device, îți poți conecta playlist-ul preferat de pe telefon direct în sistem. Asta îți conferă totodată puterea (supremă) de a-ți speria prietenii la petreceri prin a transmite melodii de groază. Eu una aș încerca asta odată fără să stau pe gânduri!

 

Cu toții avem nevoie de muzică în viața noastră. De sunete compuse pentru a ne calma, a ne stabili și stabiliza starea emoțională; sunete ce ne pot influența viața într-un mod plăcut în momente mai delicate. Sunetul este o putere în ziua de azi, căci suntem bombardați zilnic de unde sonore de nu vă așteptați de unde ar putea veni.

Dar tu poți face diferența. Alege ce fel de muzică vrei să asculți și ascult-o cu pasiune, cu drag și satisfăcut de plăcerea oferită urechilor tale, sufletului tău, alături de Edifier.

Apreciezi?

Comments

comments