Beauty & Health

Brioșe-lava cake din 4 ingrediente! Sau cum le-am zis eu… „Muff’cakes”!

A

seară am avut invitați niște prieteni pe la noi și, m-am gândit eu așa bine, dat fiind faptul că am tot fost lăudată că gătesc bine cam tot ceea ce fac (sper să fie și adevărat!), m-am gândit să fac ceva dulce, ceva care să nu ceară nici mult timp de coacere pentru că mai aveau cam jumătate de oră până să vină și m-am gândit târziu că nu vreau să mai cumpăr din comerț ceva și nici cu multe ingrediente dat fiind faptul că nu am mixer aici la Sibiu, am doar câteva tăvi și incrediente raw.

Înainte de toate, vreau să subliniez faptul că în sfârșit avem internet! Am stat o săptămână mai mult sau mai puțin fără cablu și net și într-un final, de ieri, mai știm și noi cum arată cele 3, 4 liniuțe de semnal Wi-fi!

Bun, cum ziceam, ceva simplu, ceva ușor, ceva absolut delicios… Așa că am făcut ce fac eu cel mai bine! Am improvizat! Așa că mi-au ieșit 9 Muff’cakes delicioase, jumătate brioșe, iar în mijloc lava de ciocolată cu gust de cireșe și frișcă (pentru că așa s-au nimerit bomboanele să fie, ajungem noi și acolo!)

Este una din cele mai simple și rapide rețețe, fără să fie nevoie de unt, ulei, praf de copt sau esențe, merge de minune mai ales la copii și când te trezești cu oaspeți peste tine!  

Ce ai nevoie?

  • 2 / 3 ouă proaspete, depinde câte muff’cakes vrei să-ți iasă
  • 4, 5 linguri pline de Nutella sau Finetii (la fel, depinde cât de dulci vreți să vă iasă, dar cu 4 linguri nu ies foarte dulci, sunt chiar ok! Data trecută am încercat cu 3 linguri și au ieșit la fel de bune)
  • 5 linguri făină, mai mult sau mai puțin, în funcție de grosimea compoziției
  • Bomboane de ciocolată, după preferințe

 Cum se prepară?

  1. Sparge ouăle într-un vas (mai mare, pentru că tot aici vei amesteca restul ingredientelor) și bate-le bine cu un prag de sare
  2. Adaugă lingurile de nutella sau finetti și amestecă până la omogenizare
  3. Adaugă treptat făina, câte o lingură plină, și amestecă bine.
  4. Din compoziția rezultată, toarnă în tava de brioșe în formele din hârtie sau silicon, depinde ce aveți, câte o lingură jumate
  5. Pune în mijlocul compoziției o bomboană, pentru a se forma acel efect de lava cake când se vor topi!
  6. Poftă bună!

Deși sunt făcute în mare parte din nutella sau finetti, țin să precizez faptul că nu sunt chiar așa dulci precum ar părea, în compoziție nu se mai adaugă cantități de zahăr sau altceva.

P.S: Dacă par arse, nu au fost deloc, e doar de la ciocolata și edit-ul în VSCOcam, nu mă gândeam că aveam să scriu despre această rețetă!

 

 

Comments

comments