Studenție

Un oraș transilvănean și titlul de „student”

Andra, simte-te bine! ♥ (am promis că încep așa)

Nici măcar nu știu de unde să încep. Cred că va fi o postare jurnal mai „jurnăloasă” decât celelalte. Cum nu am avut internet și prea mult timp singură la dispoziție, am pierdut o mulțime de idei bune pentru această postare, o mulțime de detalii rămase în amintiri sau pur și simplu lucruri pe care nu vi le pot împărtăși. Așa e când nu ai nici măcar timpul de a scrie un articol pe telefon de o pagină.

Cred că am să încep totuși cu „Bună alegere, Amii. E în regulă. E bine”. Deși decizia nostalgică de a renunța la Cluj încă mă mai bântuie nițeluș.

Faptul că acomodarea a avut loc într-un interval de doar o săptămână cred că este cel mai „pot-răsufla-liniștită” moment atunci când te muți în alt oraș, mai ales la cămin. Oameni minunați peste tot, mai ales cei cu care îmi dezvălui gândurile zilnic sau aproape zilnic și cred că pentru asta sunt cel mai recunoscătoare.

Orașul transilvănean este minunat din atâtea și atâtea puncte de vedere, pentru mine, cel puțin, căci nu am mai fost decât o zi, în iarnă. Încă nu am idee de mai mult de 3-4 străzi, dar este în regulă. O să mă pierd într-un weekend și o să aflu mai multe. Până și timpul pare diferit față de orașul meu.

Cu privire la facultate, totul e atât, DAR ATÂT de derutant în prima săptămână, încât nu vei realiza cât de repede va trece și te vei trezi în weekend. Foarte multe chipuri și nume de reținut, orare și ore complicate, săptămâni pare și impare, apoi urmează vorba aceea presupusă a elevului/studentului de către societate : ai grijă să te trezești odihnit dimineața, să ai timp să mănânci, să petreci ore la facultate apoi alte ore pentru teme, dar nu uita să citești și la fiecare materie pe care o ai dar să mai ai timp și să mănânci și să te relaxezi și să cunoști orașul. 24 de ore nu-ți ajung dacă ar fi să respectăm acel tipar, jur…

Nu știu încă ce fel de.. și câte… avantaje și/sau dezavantaje îți aduce titlul de „student”, dar știu cu certitudine că îmi va depăși așteptările. Și nu neapărat reduceri și statut în societate, lucruri pe care le-am auzit mai des. Când pleci cu teamă de acasă de ceea ce se va întâmpla la început și cum te vei acomoda și ce se va întâmpla, evident, ești fie reținut, fie te avânți cu încredere prostească și folositoare înainte. Pur și simplu, studenția e perioada cea mai aventuroasă, complicată, obositoare, minunată, grea și genială pe drumul spre mereu. Nu ajungi să te cunoști cum nu credeai că ești sau cum nu te-ai văzut până acum, ci înveți să te accepți sau înveți să fii tu, dar diferit într-un mod mai „kinki” ( cine știe, cunoaște )

Nu am intrat în febra studenției, poate doar în cea a căministului – dar ce pot spune este că liceul este un infant pe lângă ceea ce înseamnă studenția și studentul. Facultatea în sine, cum a spus un domn profesor, te redenumește în lume, în societate. Poți fi tu, dar cine vrei. Poți face ce vrei, atâta timp cât e alegerea ta. Ai grijă de tine într-o manieră rebelă și totuși atentă.

Suntem niște ciudați care nu prea înțeleg nimic la început, ce-i drept… Decât aventura. Da, pe aceea ne-o dorim tare tare mult.

Apreciezi?

Comments

comments

Author

amii.writes@yahoo.com
Blogger necunoscut și mândră absolventă a facultății de Psihologie. Iubitoare de cafea, ciocolată și dimineți răcoroase. Dacă și tu preferi conversațiile creative - ai ajuns unde trebuie.

Comments

Sophie
October 3, 2015 at 3:27 PM

O Doamne, ți-am simțit lipsa. Mă bucur că totul e bine și sper să trăiești aventura pe care o cauți. ♥October 3, 2015 at 4:43 PM

Hey, sa ne tii la curent cu tot ce se intampla pe acolo. 😀 Ca o paranteza, ieri am fost ca o “intrusa” la un curs de coreeana, proful era coreean si era atat de adorabil! Siii – amuzant! :)) Scria pe tabla un caracter, apoi ne punea sa repetam dupa el, de ex. “ue” – ue ue ue ue, apoi tare UE UE UE si apoi repede, repede ueueueueue :))) si intreba “e greu? of, e greu, da, insa o sa invatati, memorati”, apoi incepea cu altceva si iar intreba “si asta e greu? hai ca parca nu mai e asa greu” 😀 a, si spunea ca el nu poate sa-l pronunte pe j si zicea Cluz :)) si cand vorbea in coreeana, Doamne, ma topeaam >.<October 3, 2015 at 6:38 PM

Amii a postat! Uraaa! :)) *asta eram eu când am văzut notificarea*
Well, nu pot spune nimic cu privire la studenţie since I’m still a kid who knows nothing, dar ceea ce ştiu e că trebuie să faci din perioada asta cea mai frumoasă din viaţa ta. Da, Clujul e frumos, însa Sibiul are oportunitaţile lui, oamenii lui, locurile lui. :))
Distrează-te, dezvoltă-te şi înfloreşte, mai mult decât acum.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *