Beauty & Health

În pielea noastră ! [ Diete și alte ponturi din experiență ]

17-fullwidth-990x500

*
Bun. Deci am ajuns să scriu și acest post. Țin să precizez că este strict părerea mea, experiența mea, modul în care văd, gândesc și consider că stau lucrurile. De asemenea, țin să precizez că fiecare organism diferă, deci poate nu toate lucrurile pe care le veți citi vor fi potrivite pentru toți. Cu toate acestea, îmi este destul de greu să scriu tot, deși voi încerca s-o fac. Nu pentru că e mult de scris, ci pentru că am rețineri, sunt momente și lucruri importante din viața mea. Practic, o transformare de 180 de grade.
*
O să încep cu rezultatele, de la început, până la final.
În clasele a VII-a și a VIII-a atinsesem greutatea de 69-70 de kg, pentru o puștoaică de 1,49m înălțime. După niște analize, am început să mai scot niște alimente din mesele mele normale, așa că în clasa a IX-a aveam în jur de 66-67kg. Schimbarea a fost în vara de dinaintea clasei a XI-a, când mi-am spus că se apropie majoratul meu și aveam nevoie de o schimbare. Deja eram sătulă de vorbe urâte din partea tuturor, de priviri, de judecăți, de cum oamenii aveau păreri josnice despre mine doar pentru cum arătam. Eram sătulă, iar ambiția mea creștea odată cu gândul „Le voi arăta că pot. Le voi arăta cine voi fi. ” Și așa a fost.
În toamna 2013, cântăream în jur de 61 kg.
Mai erau 2 săptămâni până la vârsta de 18 ani. 2 săptămâni și ceva în care am tras de mine și am slăbit  până pe la 55-56 de kg. Iar apoi, totul s-a schimbat.
Fericirea mea a fost că nu a intervenit efectul Yo-Yo, adică să pun la loc ce am slăbit, pentru că eu atunci nu am urmat o dietă anume, ci am mâncat timp de 2 săptămâni FOARTE puțin zilnic, probabil 2 fructe și o dată pe săptămână o bucățică de ciocolată și piept de pui. Foarte puțin, foarte brusc. (Nu faceți asta, pentru că nu știu ce efecte poate avea asupra altor persoane. Asta a fost o prostie, o ambiție a mea, dar mi-a reușit deoarece AVEAM de unde da jos kg. Dacă vrei să dai sub 5 kg, nu recomand ABSOLUT DELOC)
Dar a meritat, pentru că odată ce oamenii văd o schimbare în tine, încep să se comporte diferit. Eu asta am pățit și vreau să spun că atunci când mă gândesc cum eram acum 2,3 ani, mă simt copleșită de emoții. Nu știam să zâmbesc, îmi era rușine să vorbesc, să mă apăr de vorbele altora. Dar acum nu, acum merg pe ideea „fuck it all”. Am devenit o încrezătoare, modestă, tupeistă, optimistă, mă iubesc așa cum sunt, iar asta e tot ce contează.
*
Acum, am primit FOARTE multe întrebări, în special pe ask, cum am reușit. Nu pot spune decât că cel mai mare aliat al meu a fost ambiția. Determinarea, dorința, pasiunea, lupta împotriva tentațiilor – toate acestea, în jumătate de an, m-au schimbat radical. Atunci când reușești să faci ceva ce ți-ai propus, încrederea de sine crește, începi să te placi mai mult, să îți spui cuvinte de laudă, să te simți bine în pielea ta. 
Apoi m-am menținut, ce-i drept, deși am mâncat relativ normal (voi scrie mai jos ce am scos din alimentație și ce mâncam). Dar nu mi-am luat lumea în cap, prin urmare, nu exageram sau nu mă „răsfățam” după 1,2 kg pierdute. Nu așa se face treaba.
Cu privire la sport, nu am fost o mare fană a acestuia. Dar dacă aveți oportunitatea, mergeți la sală, dacă nu, ce am făcut eu: abdomene ( 150-200 pe zi – evident, nu din prima seară. Se începe cu 20 în prima zi, 25 în a doua, 30 în a treia, apoi tot 25, apoi 35. Urci și cobori până ți se obișnuiește corpul și până ajungi la un număr mai mare), bicicleta, alte exerciții pentru picioare și abdomen + multe plimbări, contează foarte mult. Nu mult, o oră și puțin.

O să trec acum la mâncăruri pe care le-am scos definitiv, zise și INTERZISE :
Fast-food (nu te poți aștepta să dai jos dacă mănânci cartofi prăjiți, burgeri, shaorma și altele) – băuturi acidulate!  -prăjeli, de orice fel – orice tip de mâncare ce conține prea mult ulei – cât mai puțină sare – pâine albă – sosuri (get ketchup și sosuri pentru salate și altele ) – dulciuri gen chipsuri și altele. 

Ce diete am ținut eu? Disociată și dieta de 13 zile. Cu cea disociată am slăbit în jur de 3 kg, iar cu cea de 13 zile cred că 5, dar am ținut-o doar 11 sau 12 zile cred.

Acum, din experiența mea, nu e adevărat mitul cu „3 mese pe zi”. Frate, mănânci când vrei (bine hai, nu chiar când vrei, nu recomand după 7 seara pentru că tot pe voi vă afectează). Dar dacă vrei să mănânci din 2 în 2 ore, mănâncă! Cine te ține?! Tot ce contează este SĂ ȘTII CUM ȘI CE SĂ MĂNÂNCI. Să înveți să combini alimentele. 

Pentru micul-dejun aveți de unde alege, e cea mai consistentă masă! Combinația mea preferată, în special primăvara/vara este de cereale integrale simple, cu iaurt natural dietetic și un kiwi deasupra (vezi prima poză). Mi se pare o combinație foarte foarte bună pentru micul-dejun pentru că acoperă mai multe categorii de alimente. Fructul este esențial dimineața. De asemenea îți poți alege între cafea (neagră sau cu un cub de zahăr) sau un ceai, tot neîndulcit, cu o felie de mâine integrală, prăjită, niciodată simplă, cu miere sau dulceață. Din nou, deși eu am scos pâinea din alimentație cam un an de zile, am reînceput să mănânc, NU ZILNIC, la micul-dejun.

Tot la micul-dejun poți mânca salată, fie de fructe, fie de legume + ou fiert. Poți chiar mânca și ciocolată, îți oferă energie de dimineață ♥
Între masa de dimineață și cea de după-masa poți lua o gustare, gen… fructe uscate (recomand migdale), o feliuță de plăcintă sau ce vrei tu, atâta timp cât e DOAR O GUSTARE, nu o masă!

Pentru prânz, ceea ce recomand eu este supa, nu contează de care, salată, mai ales că va veni sezonul,  piept de pui sau pește la grătar, diferite legume, cartofi natur (cu ulei de măsline pe deasupra și pătrunjel), etc.etc. Încearcă să nu exagerezi, să te controlezi și să respecți ideea de „să nu ajung la saturație.” Trebuie să mai rămâi cu puțină foame, să nu te culci pe ideea că „gata, m-am săturat, nu mai mănânc până mâine”. E greșit și prostesc.

Dacă nu reziști fără cină, sau încerci să o scoți ușor din alimentația zilnică, poți alege între salată de crudități, somon sau piept de pui fiert/la cuptor, simplu, ori un iaurt natural. Fără fructe seara. Fără dulciuri seara.

Ce mai luam eu ca gustare: limonadă (Mai ales primăvara/vara) e absolut fenomenală! Sau milkshake-uri făcute în casă (de căpșuni, banane, cu gheață [odată am făcut bucăți de gheață din cafea și a ieșit mortal) și lapte; sunt rețete pe net], înghețată, ciocolată neagră, plăcintă de brânză. Nu mă înțelegeți greșit, nu trebuie să nu mai mâncați dulce, vreau să subliniez ideea că trebuie să învățați când și în ce cantitate să mâncați, dacă nu vă puteți abține.

Subliniez și ideea că organismul are nevoie de apă, prin urmare minim 2 L pe zi. Nu trebuie să vă fie sete să beți apă, ci doar să puneți un pahar cu apă în fața voastră și vi se va face sete !

În ultimul rând, vreau să accentuez ideea că societatea, indiferent de cum arăți, te va critica. Oamenii judecă, indiferent de cum arăți sau cum gândești.
E de datoria ta să ai încredere în tine, în propriile forțe, în propriile vise și mai ales să te simți bine în corpul tău. E un clișeu, știu, dar e și un adevăr. Degeaba te chinui să arăți bine dacă o faci pentru alții să te vadă. Ei vor vedea doar rezultatul, nu și ambiția și forța ta. Vor vedea doar ce vor, nu ceea ce ai tu mai de preț.

Gândește-te bine atunci când vrei să faci o schimbare: o faci pentru tine sau pentru alții să te observe? Pentru că dacă e a II-a variantă, atunci e păcat.

Iubește-te așa cum ești. Iubește-ți tenul, iubește-ți ochi, iubește-ți zâmbetul, iubește-ți corpul și ai grijă de el, iubește-ți înălțimea, iubește-ți greutatea. Pentru că această iubire de sine se va reflecta la suprafață și îți spun asta cu mâna pe inimă, din experiență. 

Pentru că noi trăim în pielea noastră toată viața, deci presupun că vrem să dăm dovadă de ambiție, de respect de sine, de voință, de iubire de sine, de încredere pe scurt. Și dacă nu te placi așa cum ești, cum te aștepți să te placă alții așa cum îți dorești?

Pentru că doar noi putem lua deciziile ce țin de persoana noastră.

Pentru că suntem oameni, iar oamenii sunt făcuți să fie diferiți. Nu trebuie să urmăm un tipar, atâta timp cât ne simțim bine în pielea noastră. Dacă vrei să înveți, învață pentru tine. Dacă vrei să slăbești, să o faci ca să te simți tu mai bine și mai optimistă. Dacă vrei să pleci într-o aventură, fă-o să descoperi lumea pentru tine, de dragul tău și al celor ce vor fi văzute.

Pentru că dragul meu cititor, tu nu ești ceea ce spun oamenii despre tine. Tu ești ceea ce reflectă gândirea ta la suprafață. Ești ceea ce vrei să fii când te trezești dimineața și când te pui la somn noaptea. Ești tu. 

Apreciezi?

Comments

comments

Author

amii.writes@yahoo.com
Blogger necunoscut și mândră absolventă a facultății de Psihologie. Iubitoare de cafea, ciocolată și dimineți răcoroase. Dacă și tu preferi conversațiile creative - ai ajuns unde trebuie.

Comments

Geo04
April 17, 2015 at 8:44 AM

Parintii tai nu-ti ziceau nimic cand vedeau ca nu te duci la masa? si in primele zile,pana te-ai obisnuit,cum reuseai sa mananci atat de putin?  April 17, 2015 at 11:58 AM

  Mama evident îmi zicea că să mănânc puțin și des, nu puțin și rar. Dar evident, nu puteau să mă oblige să mănânc. În schimb erau foarte atenți cu mine, iar când mă simțeam amețită (pentru că eram și cu școala și drumuri și evident, eram obosită) mama venea și mă bine-dispunea și îmi dădea ciocolată neagră, știind că seara nu mâncam și nici acum nu prea mănânc, ci rareori. Mi-a respectat alegerile, știind cât îmi doream. Dar nu m-au lăsat de capul meu. Controlau să vadă dacă am mâncat și așa.

  Cum reușeam să mănânc atât de puțin? Am avut norocul să fiu după-masa la școală, deci dimineața mă trezeam mai târziu, îmi terminam temele sau mai citeam, apoi mergeam la școală. Pe la 3,4 mâncam fructul, apoi se făcea seara și nu-mi mai venea să mănânc, și tot așa. La un moment dat, ți se obișnuiește organismul, ți se micșorează stomacul, astfel că nu vei mai avea nevoie de mâncare ca înainte, decât dacă mănânci după aceea într-o perioadă de 2-3 zile foarte mult.

  Și repet: nu recomand asta, nu știu ce efecte ar putea avea la alte persoane. Dacă aș fi eu, n-aș mai putea să fac asta și nu pentru că nu pot, pentru că pot, dar nu-mi vine, știind cum era. Tentațiile sunt mai mari acum :))Marry56
April 18, 2015 at 5:28 PM

Crezi ca daca ai fi mancat asa putin mai mult de 2 sapt…ai fi reusit sa slabesti cat ai facut-o cu cele 2 diete?  April 18, 2015 at 5:34 PM

  Nu cred că aș mai fi putut rezista. Plus că orice organism la un moment dat se obișnuiește cu aceeași rutină și nu mai elimină grăsimile, ci părțile bune din organism (poți face deficiență de vitamine sau mai știu eu ce). Cele 2 diete au avut în program alimente bune, de care organismul avea nevoie.Anastasia88
April 18, 2015 at 5:30 PM

Buna Em , in perioada cand mancai foarte putin…ce tipuri de ex fizice faceai? Si cate de fiecare?Belle
April 19, 2015 at 6:22 PM

Ce marimi aveai inainte sa slabesti si ce marimi ai acum? (Ex.90-60-90) multumesc anticipat xD  April 24, 2015 at 5:11 PM

  Sinceră să fiu, nu m-am măsurat, chiar nu mi-a trecut prin gând. Știu doar că la pantaloni, de la 48, sunt la 27 cred, sau pe aici pe undeva.   Belle
   April 25, 2015 at 3:48 PM

   Te masori te rog? mai ajuta foarte mult…as avea un reper cam pe la ce masuri sa ajung…te rog mult :o3    April 29, 2015 at 6:59 PM

    Nu știu cum te-ar ajuta, pentru că fiecare persoană are corpul diferit. Atâta timp cât tu te simți bine în pielea ta, e okey. Adică nu trebuie să ajungi la cum sunt eu, ci la cum te-ai vedea pe tine cel mai în regulă ♥     Belle
     April 29, 2015 at 8:34 PM

     pai nu prea stiu care-s cele mai bune marimi…si as avea un reper,m-as ambitiona sa ajung la niste marimi,iar daca imi place la anumite marimi cum arat m-as opri acolo,deci…te rog mi le poti zice? :o3Alison
April 30, 2015 at 1:03 PM

Hey em,ai auzit de dieta scarsdale? daca o stii…ce parere ai despre ea? :3 siii ce dieta ai fi vrut sa mai urmezi? eu deocamdata sunt la scarsdale si luni se fac 2 sapt de cand o tin,si vreau sa ma apuc de alta,ca acela este termenul limita (2sapt)…imi mai poti recomanda vreo dieta?  April 30, 2015 at 1:19 PM

  Nu am ținut dieta Scarsdale, însă vreau să-ti spun ca nu recomand DELOC începerea unei diete la terminarea alteia. Oferă un răgaz corpului tău, răsfață-l puțin, căci nu vrei după aceea să ai dereglări, eu am pățit-o și nu e drăguț :))! Ia pauză o lună, timp în care îți poți concepe propriul tău regim, nu dietă, pentru că e mare diferență între ele.   Alison
   April 30, 2015 at 2:36 PM

   la ce fel de dereglari te referi? am slabit in jur de 4 kg cu dieta asta,si mai am nevoie de una cu care as putea slabi vreo…5-6 kg,imi poti recomanda una? o sa-ti urmez sfatul si o sa iau o pauza de 1-2 sapt :3 multumesc :3Hanna
April 30, 2015 at 1:07 PM

Em ,scuze ca te mai deranjez si eu cu intrebarea aceasta,dar sunt curioasa,am 86-70-95, cam cati cm crezi c-ar trebui sa mai slabesc? si am inaltimea de 1,65 si 64 de kg,dar am oasele usoare,daca le aveam mai grele cred ca mi-ar fi stat cat de cat mai bn la kg alea,cate kg ar trebui sa mai slabesc? si imi pot recomanda o dieta?poate 2? xD multumesc anticipat <3 esti modelul meu <3 te admir foarte foartee mult,tu mi-ai dat speranta,si mai motivat <3Hanna
April 30, 2015 at 2:33 PM

Multumesc mult <3 stiam ca ma pot baza pe tn pt un sfat <3 esti geniala <3Alexandra:*
April 30, 2015 at 4:47 PM

Dieta daneza ai tinut-o? sau ai auzit de ea?ce parere ai?  May 2, 2015 at 9:00 PM

  Dieta daneză e numită și „dieta de 13 zile, de schimbare a metabolismului” de care vorbeam în comentarii și în postare ^_^Dya ^w^
April 30, 2015 at 5:58 PM

Dieta de 13 zile ai tinut-o cu exactitate? as vrea sa fac cateva inlocuiri…si nuj daca va mai avea efect
Pot inlocui cafeaua cu ceaiul?spanacul sa-l elimin definitiv din dieta,carnea de orice fel s-o inlocuiesc cu pui,sunca si telina sa le elimin? La unele sunt alergica si pe altele le detest…  May 2, 2015 at 8:58 PM

  Bună, Dya!
  Cea de 13 zile am ținut-o doar 12 dacă-mi aduc bine aminte, pentru că am apucat de ziua mamei și nu puteam să nu mănânc sau să-i pregătesc prăjituri :)) Și am înlocuit mielul cu piept de pui, atât. În rest, am respectat-o strict, ba chiar aveam și ore fixe la care mâncam.
  Da, deși aș recomanda totuși o cafea slabă, simplă, fără zahăr. Crede-mă, chiar are rostul ei.
  Spanacul ajută mult la organism, e destul de sănătos, totuși face parte din categoria – verde-
  Susțin ideea cu pieptul de pui, căci este cea mai sănătoasă dintre cărnuri, asta și mai este bună și cea de vacă. La care ești alergică?
  Țelina e îngrozitoare, eu m-am chinuit s-o mănânc, dar asta nu m-a determinat s-o scot, căci am fost destul de ambițioasă. Iar la șunca, nu știu, eu zic s-o păstrezi sau s-o înlocuiești cu un iaurt natural, simplu, dietetic măcar.Hanna
May 1, 2015 at 2:34 PM

Emma am citit despre dieta aceasta de 13 zile si ma intr daca poy schimba cateva alimente cu altele, tu ai tinut-o strict? Fara nicio modificare? ♡Hanna
May 1, 2015 at 4:28 PM

Mielul cu carnea de pui si din verdeturi sa reduc…nu-mi place telina si spanacul…crezi ca va mai avea efect? Apropo de dieta 15 kg in 21 de zile ,ai auzit? (nuj exact cum o cheama) daca vrei ti-o pot arata si sa-mi zici ce parere ai despre ea? :o3
”Luni

Mic dejun: cafea neagra sau ceai fara zahar
Pranz: 2 oua fierte tari, 1 rosie
Cina: pui, salata verde cu ulei si lamaie

Marti

Mic dejun: cafea neagra sau ceai fara zahar, un biscuit
Pranz: pui, salata verde cu ulei si lamaie
Cina: branza de vaci slaba

Miercuri

Mic dejun: cafea neagra sau ceai fara zahar si un biscuit
Pranz: o portocala
Cina: 2 oua fierte tari si salata

Joi

Mic dejun: cafea neagra sau ceai fara zahar, un biscuit
Pranz: 1 ou fiert tare, morcovi, rosii, 50 g cascaval
Cina: un bol de salata de fructe fara zahar sau 1 iaurt

Vineri

Mic dejun: un bol de morcovi si rosii cu suc de lamaie
Pranz: peste slab cu o rosie
Cina: pui cu salata verde

Sambata

Mic dejun: cafea neagra sau ceai fara zahar
Pranz: 1/2 pui fript la cuptor cu salata verde si lamaie
Cina: 2 oua fierte tare, un bol de morcovi rasi si rosie

Duminica

Mic dejun: cafea neagra sau ceai fara zahar, un biscuit
Pranz: friptura la gratar fara grasime, un fruct
Cina: tot ce doriti, fara dulciuri, fara paine sau alcoolHanna
May 1, 2015 at 4:29 PM

Multumesc muult de tot pt ca mi-ai raspuns la fiecare intrebare :o3 <3 apropo…iti ador pozele <3 esti foarte frumoasa,fotogenica si adorabila <3Claudia xD
May 2, 2015 at 8:38 PM

Emma am vazut ca de cateva zile ai 2-3 comentarii la care nu le raspunzi, te-a deranjat intrebarile sau…iti scriu asta fiindca eram curioasa de subiectele de care te-au intrebat si de ce nu le-ai raspuns
iti doresc o seara buna xD  May 2, 2015 at 8:52 PM

  Răspund cu cea mai mare plăcere la orice comentariu, ba chiar mă bucur nespus de mult când văd că este activ blogul, cred că e cea mai mare bucurie a mea ♥
  Nici o întrebare nu m-a deranjat, dar nu le-am observat pe toate, căci am avut și puțină treabă și nu-mi place să dau răspunsuri grăbite.
  O seară bună și ție ♥Hanna
May 3, 2015 at 8:16 AM

Emma imi zici te rog o reteta de salata verde? :o3 pe net am gasit multe,dar nu stiu pe care sa o aleg.Sau de o salata cu fructe? :3  May 8, 2015 at 1:05 PM

  Păi salata o faci în funcție de preferințele tale, e cel mai bun lucru când vine vorba de personalizarea regimului. Iar salata de fructe o recomand fără chestii gen… frișcă – menține-o cât mai natural ^_^Anna
May 3, 2015 at 8:22 PM

Ema dupa ce-ai terminat cu dietele ce mancai? Imi poti lasa un meniu ? Si o reteta -2 de shake-uri? Multumesc anticipat pentru raspuns♥  May 3, 2015 at 9:03 PM

  Aproximativ aceleași alimente ca din diete, doar că mâncam când și care din ele voiam + am adăugat câteva de dulce, gen… ciocolată, napolitate, biscuiți, înghețată, plăcintă :))
  Nu am un meniu să-ți dau, tu singură îți poți particulariza unul în funcție de preferințele tale.
  Și shake-uri nu am rețete făcute de mine, ci doar cele tipice, de pe net, gen… Cel de căpșuni ( căpșuni, 250 ml lapte, cu sau fără gheață și puțin zahăr sau miere – asta e versiunea pentru un pahar mare sau 2 mici – toate într-un blender și gata) Cauți pe goodfood.ro ♥Deeya :*
May 8, 2015 at 1:33 PM

Emma cum era dieta ta disociata? am gasit multe feluri de dieta disociata pe 7 zile si nuj pe care s-o urmez…  May 8, 2015 at 1:45 PM

  Mereu am să zic asta: urmeaz-o pe cea care îți convine ție cel mai mult. Eu am ținut-o pe cea de 3 zile, în diferite ture, de exemplu primele 3 zile din săptămână.alexya ^o^
May 8, 2015 at 9:24 PM

Buna Ami , cum era dieta ta disociata? Pe care din multele diete disociate ai urmat-o? Si cat timp? Multumesc frumos <3  May 26, 2015 at 10:34 PM

  Pe cea de 3 zile, este pe site-ul „oficial” ca să zic așa ^_^
  Am ținut-o în perioade diferite, pentru că nu-mi venea să mănânc același lucru/același tip de aliment o zi întreagă. Dar dacă ești la început, e destul de ușor, mie una mi se luase doar :))Rebekah
May 10, 2015 at 8:31 AM

Pot consuma ceai verde pe parcursul dietei disociate? tu ai baut ceai in acea perioada?Gabi
May 17, 2015 at 8:14 AM

Si in perioada de 2 sapt cand mancai foarte putin pe zi faceai sport? si cam ce mancai atunci? ce fruct?legume? etc?  May 26, 2015 at 10:39 PM

  Am mai spus asta 🙂
  Faptul că am mâncat puțin m-a slăbit din punct de vedere energetic. Atunci când îți supui organismul la o schimbare bruscă, reacționează și el, prin urmare nu puteam să-l supun unui efort deosebit fizic, altfel aș fi clacat și m-aș fi îmbolnăvit. Am avut grijă cum și ce făceam, am fost conștientă de fiecare risc și situație, mai ales că știam că am început de gastrită.
  În mare parte pere și mere. Dimineața nu mâncam, ci în jurul orei 14 sau 16, la școală și cred că atât sau poate seara, înainte de 18, încă un fruct.
  Cred că doar în câteva dimineți am mai mâncat o felie de șuncă presată și cașcaval sau salată în 2,3 seri. Ah și ciocolată neagră, foarte puțin, pentru că îmi scădea glicemia și eu am nevoie de ciocolată. (Nu de poftă, ci chiar nevoie adevărată)Alex
May 26, 2015 at 2:22 PM

Ema in primele zile cand te-ai decis sa nu mai mananci,cum reuseai? nu te se facea foame? cum iti ocupai timpul sa nu te gandesti la mancare?:))  May 26, 2015 at 10:44 PM

  Ah, eram așa revoltată! Crede-mă, am primit multe critici și priviri urâte și fiecare din ele a participat la ambiția mea! De fiecare dată când voiam să renunț, îmi spuneam „E pentru mine! În același timp o să le demonstrez că pot! Cum și cine sunt! Să văd de cine mai râd ei mai târziu!”. Am reușit prin ambiție, voință și încredere în mine. Plus că se apropia majoratul meu și până și câteva rude se uitau la mine urât. ”Ah! Lasă că văd ei” îmi șoptea ambiția :))
  În mare parte școală și seriale! Am văzut cred că vreo 4 sezoane din House și câteva din Anatomia lui Grey, plus alte seriale coreene. Pierdeam zile și nopți așa, dar a ajutat :))Elly
May 31, 2015 at 9:52 AM

Emma ce parere ai despre fulgi de ovaz?daca as manca cateva zile putini fulgi,as reusi sa slabesc? si cand tu mancai foarte putin ce exercitii fizice faceai?nu prea stiu ce exercitii fizice sa fac in perioada asta…vreau sa mananc foarte putin zilnic in jur deo sapt doua…si avand in vedere faptul ca voi fi foarte obosita nuj ce exerciti as putea face,am mai inercat anu trecut ,mancam doar un mar pe zi,dar exercitii nu faceam,o mare greseala as putea spune xD tu ce exercitii faceai si cate din fiecare?  June 1, 2015 at 12:41 AM

  Nu știu, mie una niciodată nu mi-au plăcut și întotdeauna am considerat că au efect yo-yo.
  Am mai tot spus de exerciții fizice, citește prin comentarii, te rog, ca să nu mai repet.
  Și sfătuiesc mai de grabă să faci mai multe exerciții fizice și să mănânci mai bine, căci cu cât îți crești masa musculară, cu atât arderea grăsimilor se face mai repede și mai sănătos! Recomand ridicări de greutate, abdomene, alergări ușoare. Poți începe în prima săptămână prin un mers ușor de o oră, două, prin parc sau prin oraș pur și simplu, nu neapărat alergare direct. Eu chiar vreau să mă apuc de sport, dar momentan sunt cu BAC-ul și nu-mi permite timpul să mă stresez și pentru greutate.Diana
September 5, 2015 at 11:48 AM

În primul rând vreau să te felicit că ai putu să reuşeşti să slăbeşti! *aplauze👏* În al doilea rând vreau să spun că mie îmi plăcea cum arătai şi înainte, erai aşa de cute 😄 , şi acum încă îmi mai amintesc când ai venit în clasă la mine şi cât de fericită eram pentru acest lucru :3. Chiar zilele ăstea am văzut o poză cu tine, în oglindă era făcută poza, şi chiar mă gândeam că ai slăbit şi am vrut să te întreb ce ai făcut ca să slăbeşti, dar nu am avut tupeul de a te întreba 😆, dar acum am văzut în acest post despre ce este vorba. Mami şi cu mamaie îmi zic să pun mâna să fac mişcare ca să slăbesc, că nu slăbesc dacă nu mănânc mai deloc etc, ele sunt de părere că să mănânc puţin şi des, să nu mai mănânc după ora 6, iar eu într-un timp nu mai mâncam pâine şi chiar mă simţeam mai bine şi uşoară la stomac, ele spun că nu e bine să nu mănânc deloc, să mănânc puţin, iar de regim să nu mai mănânc unele mâncăruri şi să le schimb cu altceva, tot nu sunt de acord, le e că pot să leşin, să fac anemie etc. Asta e adevărat, dar nu e ca şi cum nu aş mânca deloc, doar că schimb cu altceva mai uşor şi puţin. Oricum eu sunt de părere că pot slăbi oricând, chiar dacă e mai târziu. Eu oricum nu trebuie să slăbesc aşa mult, doar vreo 2-3kg 😆. Voi încerca şi eu acele micuri dejunuri, mi s-a cam luat sa tot beau ceai şi pâine cu ceva… brânză topită, salam, pateu etcLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *