3am

2 cuvinte și 8 secunde de curaj.

2 cuvinte. Ai încercat vreodată să împaci pe cineva cu doar 2 cuvinte? Sau să-l/s-o faci să se îndrăgostească de tine prin doar 2 cuvinte?

2 cuvinte.

8 secunde de curaj. Îți trebuie doar aceste 8 secunde de curaj pentru a face un lucru memorabil, un lucru pe care poate îl credeai imposibil sau pe care, în orice alte împrejurări, nu l-ai fi făcut niciodată. Totul e riscant în cele 8 secunde. Dar, în același timp, îți pot schimba radical viața. Decizia întotdeauna rămâne în mâinile tale. Noastre.

Dacă ai pune pe cineva să te descrie în doar 2 cuvinte, știi care i-ar fi reacția și răspunsul? Nu e greu de ghicit.

Întâi s-ar uita mirat/ă la tine – Știți voi, își ridică sprâncenele, deschid ochii mari, iar unele persoane întredeschid și gura – Apoi, ori ar chicotii ori te-ar crede puțin ciudat/ă și și-ar apropia sprâncenele, strâmbându-se.

Iar răspunsul? Ar veni sub forma unei întrebări : „De ce? ” sau „ (doar) 2 cuvinte? ” sau și mai și : „de ce doar 2 cuvinte?” , sau poate ar alege calea cea mai ușoară : „ nu știu. ”

Îmi place să privesc lucrurile altfel.

De ce am ales 2 cuvinte? Toți veți crede că e greu, că poate e un truc sau mai știu eu ce. Dar… în toată povestea asta, cred că mai nimeni nu a înțeles ce reprezintă acele „ 2 cuvinte”. Nu priviți numai drept în față, nu vă așezați pe gândul că „ 2 cuvinte„ sunt cu adevărat doar 2 cuvinte. Adică serios. E chiar foarte ușor.

Iar cele 8 secunde de curaj ? Sincer, reprezintă una din cele mai ingenioase idei pe care am pus-o în aplicare. 8 secunde îți pot schimba viața, atâta timp cât știi pentru ce riști și mai ales ce ai putea câștiga.

2 cuvinte. Te-ai îndrăgostii de cineva care ți-ar spune doar 2 cuvinte, oricare, și apoi ar tăcea și te-ar privii în ochi și nu ar fi nevoie de alte cuvinte, de alte scuze și alte abureli ? 2 cuvinte, apoi liniște. Nu ar fi nevoie de nimic altceva, vorba multă, strică. Comoditatea nu vine din vorbe. Dragostea nu răsare din ieșiri și cuvinte dulci. Atâta timp cât poți sta cu plăcere alături de o persoană iubită fără să rostiți mai mult de 2 cuvinte… pot spune că oricare ar fi fost acele 2 cuvinte, au fost cele potrivite.

8 secunde de curaj. Nu vreau mai mult pentru a spune ce gândesc cu adevărat, indiferent de consecințe. Fără să te ascunzi, fără să te supere reacția altora… În acele 8 secunde te-ai decis să-ți dai jos masca și să te arunci cu capul înainte. E o prostie, nu-i așa ?!

Nu e o prostie, e doar un îndemn. Poate consideri că nu ai nevoie de acele 8 secunde, că poate tu „le ai mereu”. Dar nu-i așa. Orice persoană are nevoie de ele. Orice persoană ar trebui să încerce. Orice s-ar întâmpla, niciodată să nu regreți ce se întâmplă în acele 8 secunde.

Doar 8 secunde și ai scăpat.

Doar 2 cuvinte și au fost îndeajuns.

Apreciezi?

Comments

comments

Author

amii.writes@yahoo.com
Blogger necunoscut și mândră absolventă a facultății de Psihologie. Iubitoare de cafea, ciocolată și dimineți răcoroase. Dacă și tu preferi conversațiile creative - ai ajuns unde trebuie.

Comments

Alx
August 20, 2014 at 9:34 PM

Daca totul e asa cum ar trebui sa fie (nu neaparat in dragoste, dar e un bun exemplu), 2 cuvinte sunt deja prea mult. Iar cele 8 secunde mult prea putin.  August 20, 2014 at 10:02 PM

  Un cuvânt îmi inspiră ori indiferență, ori pasiune.
  8 secunde sunt îndeajuns ca să-ți arunci îndoielile și să îți pui în gând să acționezi. Apoi totul se întâmplă în afara celor 8 secunde ( „de inițiere” dacă e să le dăm nume ) .   Alx
   August 20, 2014 at 10:44 PM

   Cine-a zis ceva de vreun cuvant?
   Daca ai indoieli de aruncat, atunci nu mai conteaza ca e indiferenta sau pasiune, poti sa te opresti din numarat, ai s depasesti cele 8 secunde.
   Sunt curios cum de ai ajuns la 8. De ce nu 5 sau 14. Experiente personale sau… doar idee?    August 20, 2014 at 11:24 PM

    Vezi tu… Nu sunt 5 secunde, altfel ar fi prea tentant și gândul de a abandona totul e mai puternic. Nu sunt nici 15, altfel am sta prea mult pe gânduri și am ajunge să stăm și mai mult și după să renunțăm la o idee. 8 secunde e o aproximație. Între 7 și 9, se întâmplă lucruri ^__^August 20, 2014 at 11:33 PM

:)) Normal că cele mai mișto lucruri se întâmplă instantaneu, fără să stăm pe gânduri și așa mai departe! Dar e imposibil să nu fi avut și tu un moment de ezitare maximă înainte să faci ceva anume 😉 Eu la acele momente mă refer.  Alx
  August 20, 2014 at 11:42 PM

  Am avut. Am avut si de celelalte. Acum stiu sa le deosebesc, si cel mai important, sa le aleg.
  Ai dreptate. Pe-astea doua le poti citi in 8 secunde.Joujoulees
September 10, 2015 at 8:00 AM

If it had been that easy.. I tried.. and tried.. and he’s like a stone.. and is ignoring me.. and then he apologies but.. it hurts. and he knows and he still ignores me..Diana
September 10, 2015 at 6:38 PM

Foarte bine zis, îmi place această idee de “2 cuvinte şi 8 secunde”. Nu cred că am avut vreodată ocazia de aş spune 2 cuvinte, încă aştept acel moment haha. E uşor să spui 2 cuvinte unor persoane care nu sunt atât de importante pentru tine, dar e greu să spui celor care ne sunt dragi.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *